vrijdag 25 november 2011

Werkzaamheden

Bericht van Kees 20 november 2011
- Geweldige tip van Marjan. Inspirerend en een antwoord op vele vragen. Lezen!
- Electriciteitaansluiting: Afspraak gemaakt met de heer Zeldenthuis (Vuurlijn 7) over de voortzetting van de aansluiting. Verrekenen 2x per jaar (0101 en 0106). Betalen de gebruikte kWh's + bijpassend deel van het vastrecht. (uitrekenen a.d.h.v. de jaarafrekening van een energieleverancier). Wij nemen steeds het initiatief om te verrekenen.
- Een eindeloos gesprek met Johan Zeldenthuis, zoon van, hovenier van de gemeente Uithoorn: Klassieke opvatting over hoe de omgeving eruit moet zien. Ziet het liefst een 10 tal schapen op het landje, zijn vader zou er graag op letten. Ook de rietkraag is een doorn in het oog: het woekert niet alleen bovengronds, maar vooral ondergronds, en je hebt er niets aan. Je ziet zelfs niet meer de mooie pvc beschoeiing, die wel tot een meter diep gaat.  Rondje langs de bomen. Bij elke boom wel een verhaal. Voor 500,- euro werken hij en zijn (klim-)maat al het achterstallige snoeiwerkweg. Waarschijnlijk iets rigoreuzer dan wij in gedachten hebben. Wachten eerst maar het oordeel af van de broer van Ewoud.
- Wel met Johan afgesproken dat hij van de week het zonneweiland (weilandje achter de houtwal) aanpakt met de bosmaaier. Misschien is het daarna voor ons bij te houden met een gewone grasmaaier. Kosten 35 euro. Hij wilde niet zijn maaier verhuren (begrijpelijk) Huren zowiezo duurder dan wat hij er voor vraagt.
- Johan kwam met de zelfde tip als Luis: Ga eens praten met de fa de Jong (Hoofdweg 4 de Kwakel): Hij heeft vaak 2de hands landbouwgereedschap, en ook wel eens een (mes-) maaier. Deze fa. kan ook de wieltjes voor de trekkar leveren via My Partspartner
- Zeis: Agradi levert een instapmodel voor 35,- excl. verzendkosten 2.75. Een betere keuze lijkt de middenklasser met de zeisboom van 14,95 en het Profi zeisblad 65 cm voor 32,50. Inclusief wetsteen en verzondkosten wordt dat dan 52,75

1 opmerking: