zondag 27 november 2011

logboek 4


Zaterdag 26 november 2011
Weer lekker gewerkt. Johan heeft de zonneweide gemaaid, ziet er mooi uit. Kees, Luis en Marij hebben al het gras bijeen geharkt en op de composthoop gegooid.
Kees en Luis hebben de composthoop ‘opgericht’. Zonneweide schoon en klaar voor de zomer! Nu zien hoe de fazanten het vinden.

De enorme houtstapel bij de houtwal rechts is verplaatst naar de vuilnishoop. De hoop aan de linkerkant moet nog. Het meeste geverfde hout is nu uit de houtwal verdwenen en het oogt weer zoals het zou moeten zijn (denk ik). Om het geheel op zijn plek te houden willen we langs de houtwal nieuwe paaltjes neerzetten. Omdat die over een paar jaar weer verrot zijn, zetten we naast elk paaltje een els (boompje). Die staan ook aan de andere kant, je kunt ze knotten zodat het allemaal niet te hoog wordt en… levend hout rot niet.

Ewoud heeft de doorgang aan de linkerkant van de kantine breder gemaakt door alle paaltjes, pijpen, plankjes en nog meer rommel te sorteren en bij elkaar te zetten. Nu kunnen we aan twee kanten met de kruiwagen van achter naar voor.

Kees en Hennie hebben het hok van Herman leeg gehaald, alle zooi op de vuilnishoop gegooid.

Kees heeft een nieuw slot op de deur van de werkplaats gezet.




Leuke beesten gezien:
Fazanten:









Buizerd








Spitsmuis








Noordse woelmuis

1 opmerking: