donderdag 22 december 2011

Mooier dan theater…

Woensdag de 3de bijeenkomst op rij, die de gemeente en de ondersteunende adviesorganisaties organiseren om tot een plan te komen voor het gebied Boterdijk-Vuurlijn.
Na de bewoners en de bedrijven, vanavond de andere belanghebbenden. Naast de vertegenwoordigers van de adviesorganisaties (2) en de gemeente (2), zijn er mensen van WBV Eigen haard (stukje vervangende bouw aan de Boterdijk) en Landschap Noord Holland (2 stukken verruigd terrein binnen het plan en nog bijna 40 ha in de omgeving). Als directe belanghebbenden waren er de eigenaar/verhuurder van de 48 volkstuintjes, onze buurman met 3 ha en natuurlijk de vereniging.
Na gesprekken in 2 groepjes het volgende beeld.
De gemeente: natuur & recreatie, behoud van het open en bijzondere karakter, toegankelijker voor publiek door fiets-, wandelpaden en kanoroutes. Allemaal zonder grote investeringen.
Landschap Noord Holland: behoud van de natuurgebieden met ratelaargrasland, sphagnum en moerasbos.
Volkstuinbeheer: legaliseren van de huidige ontwikkeling. Volkstuin =recreatie, beheersbare percelen (max 200 m2) en eenheid in de inrichting daarvan.
Buurman: grootse plannen en de wil om te investeren. Samen met zijn architect ontvouwt hij plannen voor een ‘Landal’ -achtige  inrichting met drijvende recreatiewoningen.
En natuurlijk de VBC: behoud van het open veenweide gebied. De bestaande bebouwing vervangen door een multifunctionele kantine en beperkte logies mogelijkheden. We willen graag meedenken over mogelijkheden ons gebied toegankelijker te maken. Te denken valt aaneen picknick plek voor wandelaars en fietsers van de Vuurlijn routes, een kanosteiger, bezichtiging van de nog te ontwikkelen heemtuin etc. Hoe houd je dat in de hand? Welke voorzieningen zijn daarvoor nodig?
Kortom een aardige avond, met afspraken met de gemeente en Landschap NoordHolland om eens te komen kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten