maandag 9 april 2012

pasen

Zaterdag onverwacht naar de Kwakel gefietst omdat het zonnetje scheen en dus jammer om binnen te blijven. Geen fototoestel mee, dus deze keer een blog met alleen tekst. Paaszondag ook even op en neer. Nestkastjes opgehangen, een berg plastic uit de sloten gevist, wat pitgras uitgestoken en het hekwerk met allerlei paaltjes langs de slootkanten weggehaald. De slootkanten zien er een stuk mooier uit, rustiger. Als we in de toekomst de beschoeiing van takken kunnen maken i.p.v. plastic buizen wordt het echt mooi.

Verder wat “geriefhout” geplant. Dat is niet wat je denkt, het is aanplant van bomen omdat je verwacht over een jaar of 6 hout tekort te komen.
Het glas in de kas is nu helemaal weg, dus geen gevaar meer voor vallende delen.
Tot groot genoegen is de grond in de kas bijna helemaal omgespit (mister L?????) Ziet er mooi uit. De bonen en aardappelliefhebbers kunnen hun gang gaan.

De hondsroosjes, die een week bij de buren in een doos hebben gelegen, doen nog niets. Ze krijgen nog een week, dan is het misschien tijd om er nieuwe bij te zetten.

Er wordt druk gebroed en eieren gegeten, de fazantenheren staan nog steeds op voet van oorlog en de ganzen weten niet waar ze het moeten zoeken, lopen samen gakkend over het weiland, vliegen dan maar weer een rondje, komen weer terug enz.

De toekomstige bewoners van achter de Vuurlijn (ze denken in november te verhuizen) kwamen even poolshoogte nemen. Wat er ging gebeuren met het land, of er een bestemmingsplan was en wat dat inhield.  Ze wilden graag zeker weten of het uitzicht blijvend is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten