maandag 9 januari 2012

Een prettig informatief gesprek.

Zaterdag bezoek van de coördinator van Landschap Noord-Holland.
Informatie over de ondersteunig die zij kunnen bieden:
- Ondersteuning bij het ontwikkelen van een beheersplan
- Deskundigheidsbevordering en practische cursussen (zeis, messenbalkmaaier, bosmaaier, Arbo etc.)
- Gebruik machines en gereedschap, ze worden zelfs gebracht.
- Adressen voor fruitbomen (pomologisch Instituut), heemplanten (stichting Bron), kruisbessen (WVL den Helder) erfinrichting (de Tafeleend, Zuid Scharwoude)
Bij de schouw een vloed aan informatie over de mogelijkheden die de Buitenplaats biedt. Over blij zijn met de veenmol, het verschralen door maaien en ruimen, de bijzondere mogelijkheden langs de slootkant voor blauwborst, rietzanger en kleine karrekiet. Waarom riet tegenwoordig de verkeerde kant op groeit. Dat je het moet maaien als het blad ontwikkelt.
Waar plaatsen we bomen en lage bosjes? Heeft de es zich voldoende verankerd? De verschillen tussen de harde en de zachte berk. De ransuil die de conifeer komt redden. Over baggeren en het openhouden van de afwateringsgreppel.
Hij adviseert de waterkant niet dicht te metselen met een rij knotwilgen, maar ze wat verder uit elkaar te zetten en ze kort te houden.

Tijdens de schouw maken we ook contact met de knotploeg, die aan de slag is bij onze buren. We krijgen 15 staken en instructie over het planten.




 

Ook recreatief en culinair



Geen opmerkingen:

Een reactie posten